Top 5 ijssoorten

Er bestaan zoveel verschillende soorten ijs, maar welke worden nu het vaakste gekocht in de zomer?

Calippo

Op de eerste plek staat Calippo, deze bestaat al jaren en is echt een goede verkoelen. Het ijsje zit in een handige verpakking, want het is een soort van staaf die van onder naar boven steeds breder wordt, en waar je steeds meer van kunt eten als je aan de onderkant duwt. Op die manier wordt het ijs dan naar boven gedrukt. Aan het einde houdt je een beetje ijssap over wat meteen als een goede dorstlesser werkt. De Calippo bestaat uit de smaken sinaassappel, cola, citroen en aardbei.

Ben en Jerry’s

Op een goede tweede plaats staat Ben & Jerry’s. Het is een Amerikaans merk opgericht in 1978 door twee vrienden genaamd Ben Cohen en Jerry Greenfield. Het ijs is wereldwijd populair en in veel verschillende smaken te vinden. Een paar voorbeelden zijn: chocolade en vanille met stukken chocolade erdoorheen. Of zoete karamel met chocolade er doorheen. Welke soort verder erg populair is, is bananen roomijs met walnoten en chocolade banaantjes. Verder wordt er ook veel geëxperimenteerd met aardbeiensmaak.

Cornetto

Op de derde plek staat Cornetto. Dit ijsje bestaat uit een hoorntje waar in het uiteinde een stukje chocola zit. In de hoorn zit heerlijke vanille roomijs met chocolade saus en stukjes hazelnoot. Vroeger had je alleen de klassieke Cornetto, maar tegenwoordig heb je ook andere soorten zoals aardbei, chocola en koekjessmaak.

Magnum

Dit ijsje is zeer populair en in veel verschillende smaken te vinden. Het oorspronkelijke ijsje bestaat uit een dik blok roomijs met een dikke laag chocolade er om heen. Hierna kwamen er nieuwe smaken op, zoals karamel, amandel en hazelnoot. Er werd vroeger beweerd dat dit populaire ijsje net zoveel calorieën bevat als een pakje boter, maar dat is helemaal niet waar. In het ijsje zitten namelijk 250 calorieën. Dit is te vergelijken met een gevulde koek of twee boterhammen met kaas.

Kleurloze ijslollies

Op de vijfde plek staat de ijslollie. Deze ijsjes zijn super goedkoop en makkelijk te maken. Je kunt voor 50 eurocent al een hele zak met een stuk of 10 ijsjes halen. Als je ze koopt moet je ze vaak zelf nog in vriezen, en dan duurt het een nachtje voordat je ze kunt eten. De ijsjes bestaan uit verschillende kleuren die de smaken aangeven. Zo smaakt de rode naar aardbei, de paarse naar kers, de oranje naar sinaasappel, de gele naar citroen en de bruine naar cola. Hoewel deze ijssoorten niet allemaal verkrijgbaar zijn in de ijssalon in Ekkelenkamp in Ommen, kun je hier wel heerlijk genieten van vers schepijs. Als je hier in de buurt bent moet je zeker even ijs scoren! Kijk voor meer informatie op de website Ijssalon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *