5 interessante én bewezen koffieweetjes!

Ben jij niet wakker te krijgen zonder je dagelijkse kopje koffie? Vind je koffie onmisbaar voor een goede start van de dag? Of vind je het gewoon heerlijk om tussendoor te drinken? Lees dan eens verder. Je koffieliefde is niet voor niets! In deze blog worden 5 interessante én bewezen koffieweetjes benoemd die niet alleen voor jou leuk zijn om te lezen, maar ook nog eens laten zien dat het drinken van koffie een positieve invloed kan hebben op jou en je levensstijl.

1. Vijf koppen koffie per dag is goed voor je hart
Drink jij rond de vijf koppen koffie per dag? Goed nieuws! Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat het drinken van vijf koppen koffie per dag goed is voor je hart. Dit is onderzocht onder 25.000 personen verdeeld in groepen: de ene groep dronk gemiddeld één kop koffie per dag, de andere groep twee, et cetera. Hieruit is gebleken dat de groepen die 3-5 koppen per dag dronken het minste last hadden van hartproblemen.

2. Zwarte koffie is het meest populair (en gezond!)
Je hebt veel verschillende type koffiedrinkers, maar ondanks dat blijft zwarte koffie het meest populair onder de Nederlanders. Daarbij is dat ook nog eens de meest gezonde koffie. Drink jij ook zwarte koffie? Dan is dit ook goed nieuws voor jou.

  1. Koffie geeft je een ontspannend gevoel
    Uit een ander onderzoek is gebleken dat koffie bij 86% van de Nederlanders een ontspannend gevoel geeft. Zij drinken vaak koffie tijdens hun rustmoment en nemen de mogelijkheid om alle spanningen even los te laten. Koffie zorgt dus in veel gevallen ook voor minder stress en ook dat is weer goed voor de gezondheid.

    4. Koffie maakt ons vrolijker
    67% van de Nederlanders geeft aan vrolijker te worden van koffie. Koffie zorgt voor een “boost” in positieve emoties en brengt mensen dichter bij elkaar. Het is dus voor jou als koffieliefhebber zeker gunstig om lekker koffie te blijven drinken.

5. Samen koffie drinken helpt bij het oplossen van een conflict
Ruim de helft van de Nederlanders geeft aan dat het samen drinken van koffie (of thee) meehelpt bij het oplossen van een conflict. Dit heeft ook weer te maken met het feit dat je samen tot rust kan komen en alle onenigheden in een kalme situatie kan uitpraten.

Wil jij ook profiteren van de voordelen die komen kijken bij het drinken van koffie? Een bedrijf met ruim 25 koffie en thee speciaalzaken in Nederland, China en binnenkort ook in Duitsland, is Kaldi koffie en thee. Het bedrijf heeft veel kennis en ervaring opgebouwd en realiseert graag voor jou de kortste weg naar hét perfecte kopje koffie.