Genieten van de nazomer met een ijskoffie

Met deze heerlijke nazomer is het lekker om nog een ijsje te scoren bij de ijscoman. Echter wil je buiten zijn genieten van het weer en wil je niet in een café binnen zitten voor een koffie. Daarom schrijf ik in dit artikel over ijskoffie, een koffie helemaal aangepast op het lekkere weer. Bij de IJssalon kun je vast en zeker een van deze ijskoffie’ s scoren.

IJsrish koffie

Je raadt het waarschijnlijk al, dit is een combinatie van een Irish koffie en een ijskoffie. Dus wat heb je nodig? Gebrouwen koffie, vanille en chocolade ijs en Baileys.

Doe eerst het ijs in het glas vervolgens gooi je er wat Baileys bij (hoeveelheid mag jij natuurlijk helemaal zelf weten). Schenk daarna de koffie erin maar houd een kwart van het glas over voor een heerlijke crème laag. Als dat geen smullen wordt!

Je hebt wel een goede koffiemachine nodig om de koffie te brouwen en de mand moet een grote capaciteit hebben.

IJs mokka

Dit recept zal kouder zijn en misschien wel verfrissender, dit recept bevat ook geen alcohol in tegen deel van het eerste recept.

Eerst doe je een eetlepel pure vanille in het glas, vervolgens schenk je er koude melk en chocolade siroop in om het wat stroperig te maken. Daarna koude koffie met een schepje suiker, je moet ervoor zorgen dat de koffie ijskoud is anders zal het een lauwe koffie zijn.

Wat je ook kan doen met dit recept, is de koffie als ijsblokjes laten invriezen. Hoe gaaf zijn bruine ijsblokjes! Dit is tevens de traditionele manier waarbij je ook slagroom en cacaopoeder kan toevoegen voor extra suikers.

Ik hoop dat jullie nog lekker kunnen nagenieten van de zomer met een lekkere IJskoffie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *