Home

 

Creampad, your coffee guide

Een fluweelzachte cappuccino drinken van de beste koffiemakers bij jou in de buurt, heerlijk toch? Soms wil je simpelweg de deur niet uit, maar wel genieten van een heerlijke kop cappuccino. In dat geval is het meest voor de hand liggende zelf cappuccino maken, maar hoe krijg je dit net zoals de beste koffiemaker dit doet?

Cappuccino is een Italiaanse manier van koffie bereiden en bestaat uit drie delen, waarvan zwarte (espressokoffie), licht opgeklopte volle melk en een stevige schuimlaag van volle melk. De laatste twee delen zijn belangrijk om goed onder de knie te krijgen om een mooie cappuccino te maken. Het eerste deel kun je aan de hand van de volgende stappen vervolgen:

  1. Je koffieapparaat is verwarmd en klaar om te zetten. Het kan elk type apparaat zijn, het lekkerste is als je met versgemalen bonen werkt
  2. Je koffiekop is goed verwarmd, dit kan met heet water
  3. Zet de koffie, zorg dat er nog voldoende ruimte in je koffiekop aanwezig is voor je melk

Het melkschuim kun je door middel van een stoompijpje maken, hierdoor krijg je het mooiste schuim. Indien je die niet hebt, gebruik dan een elektrische melkopschuimer. Hierbij is het simpelweg in hete melk de melkopschuimer gebruiken. Bij gebruik van een stoompijpje kun je de volgende stappen volgen:

  1. Doe de volle melk in een metalen kannetje
  2. Houd het stoompijpje een cm boven de bodem in de melk
  3. De stoom kan nu aan en zal de melk verhitten, wanneer de melk rustig wordt kun je het pijpje wat omhoog halen waardoor er kleine belletjes ontstaan
  4. Wanneer de belletjes fijn genoeg is en je schuim dik is, is je melkschuim cappuccinoproof
  5. Schenk tenslotte met klotsende bewegingen je melk in je koffie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *