Koffie en sporten gaat goed samen!

Of je nou naar sportschool nijmegen of sportschool doetinchem gaat om te sporten, het maakt niet zoveel uit want beide locaties bieden een hoop mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je een optimale conditie krijgt! Naast de passie voor cappuccino en andere soorten koffie is het van belang om je goed te voelen in je eigen lijf. Het maakt niet uit of je tenger bent of een maatje meer hebt, sporten doet elk mens goed.

Sporten zorgt voor stressontlading en verminderd depressie en angst. Naast gewichtsverlies is bewegen ook goed voor je hart en kan je diabetes voor zijn. Mensen die niet actief zijn (en dus niet sporten) lopen zelfs twee keer zoveel kans om een hartkwaal te krijgen dan mensen die wel sporten. Ookal sport je maar twee keer een half uur in de week, dit maakt zeker verschil! Beweging zorgt voor een versnelde werking van de stofwisseling, dit wordt geleid door spieropbouw en vetafbreking. Een gek weetje, maar zeker waar: sporten zorgt voor een verhoogde pijn tolerantie. Dit kan helpen als je een keer echt ziek bent of als je je verstandskiezen moet laten trekken.

Koffie

Nu blijkt dat cafeïne een stimulerende functie heeft op het centrale zenuwstelsel. Het is dus niet zo gek dat half Nederland koffie nodig heeft in de ochtend; even wakker worden. Naast dat koffie de functie heeft om mensen alerter te maken, is koffie tevens gezond. Koffie bevat een hoop antioxidanten en dat verkleint weer de kans op allerlei gekke ziektes. Één tip: het beste is om een kop koffie voor je training sessie te drinken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *