Nieuw koffiemachine? Tips

Het kopen van een nieuw koffieapparaat vergt altijd even wat onderzoek. Want de tijd van automatisch weer exact hetzelfde koffieapparaat aanschaffen ligt alweer ver achter ons. De keuze is eigenlijk overweldigend en komt momenteel op 2 hoofdkeuzes neer: wordt het een low budget apparaat in de trant van: Senseo/ Krups – Dolce Gusto/ Nespresso – of wordt het een exclusief koffieapparaat in de trant van een (relatief automatisch werkende) Jura (met verse koffiebonen), of een handmatig exclusief espressomachine zoals de Ascaso of de Quick Mill bijvoorbeeld.

De laatst genoemde koffiemachines zijn doorgaans beduidend hoger geprijsd dan een low budget apparaat als de Senseo e.d. (Krups’ Dolce Gusto? Let op aanbiedingen!). Waarop baseer je nu je keuze voor een bepaald merk? En wordt het een exclusief apparaat, of juist de (vaak prima!) low budget machines?

Keuze bepalen

Allereerst is het handig om zelf te bepalen of je gaat voor een exclusieve koffiemachine, of een goedkopere variant met cups/ en pads. Vanzelfsprekend gaat er eigenlijk niets boven vers gemalen koffiebonen machines: echter, verwacht ook veel hogere kosten. De aanschaf van een Jura bijvoorbeeld kan duizenden euro’s bedragen. Daarnaast zijn er gevallen bekend waarbij de levensduur van ‘duurdere koffiebonenmachines’ tegenviel en zijn bepaalde duurdere apparaten onderhoudsgevoelig (wat vaak weer hogere kosten met zich mee kan brengen).

  • Onderzoek altijd wat de consumentenbond en websites als ‘Kassa’ melden over bepaalde koffiemachine merken.
  • Ga na wat de “beste koop” is van de consumentenbond.
  • Daarnaast zijn fora (van eveneens Kassa, of Radar) fantastische hulpbronnen om na te gaan hoe anderen bepaalde merken ervaren in de praktijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *