Welke dieet shakes zijn er te koop?


Eiwit shakes kan je tegenwoordig op vele plaatsen kopen. Naast de shakes om af te vallen, zijn er ook shakes voor sporters, die kan je best in de speciaalzaak kopen, waar een verkoper je raad kan geven aan de hand van het trainingsschema dat je volgt. Als je de shakes enkel gebruikt om gewicht te verliezen, dan vind je heel wat merken gewoon in de supermarkt of bij de drogist. Ook online is er een aanbod aan verschillende merken.  

Maar welk merk kies je best? Zijn er dingen waar je op moet letten? Consumentenorganisaties waarschuwen voor de goedkopere producten die vaak te veel suikers en andere ongezonde bestanddelen bevatten. Ook het gebruik van Aspartaam of andere zoetstoffen is niet door iedereen geliefd. De beste eiwitshakes voor afvallen zijn vrij van kunstmatige smaakstoffen en bewaarmiddelen. Ten slotte is er ook een verschil in het aantal vitaminen die toegevoegd worden. De betere merken voegen extra vitaminen toe om tekorten te voorkomen, hoewel gezegd moet worden dat dit erg beperkt is, en dat je eigenlijk beter tussendoor een stukje fruit eet.

De allergoedkoopste merken scoren het slechtste in de tests, maar dat betekent niet dat je meteen de duurste shakes hoeft te kopen. Zie deze dieet shakes vergelijking 2018 met o.a. Action, Aldi, Kruidvat en Weight Care. Het belangrijkste is uiteindelijk te smaak. En we weten allemaal dat smaken sterk kunnen verschillen. De meeste producenten hebben een keuze uit de klassieke smaken als aardbei, chocolade en vanille, smaken die makkelijk te mengen zijn met zuivelproducten. Die kindersmaakjes kunnen ook wel gaan vervelen en sommige duurdere merken brengen meer exotische keuzes op de markt.

Mensen met voedingsallergieën moeten ook oppassen en eerste de ingrediënten goed lezen. Niet alle shakes zijn immers glutenvrij. Dat kan dus problemen geven voor mensen met een glutenintolerantie of een tarweallergie. Voor mensen met een lactose-intolerantie is het meestal voldoende om de toe te voegen zuivelproducten te vervangen door sojamelk. Zo is het dieet ook mogelijk zonder lactose.    

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *